WAT IS HYDROCULTUUR?

Hydrocultuur is het kweken van planten in water, waaraan de noodzakelijke voedingsstoffen zijn toegevoegd. Een belangrijk voordeel is het gemakkelijk en nauwkeurig doseren van voedingsstoffen. Ook zijn veroorzakers van plantenziektes zoals schimmels en bacteriën eenvoudiger onder de duim te houden. De planten die in water groeien hebben een ander soort wortels. Dit komt doordat water minder zuurstof bevat dan poreuze potgrond. De planten passen zich aan door een ander type wortels te ontwikkelen, die voldoende zuurstof kunnen opnemen. Deze wortels zijn minder vertakt en hebben lange fijn haarwortel zonder wortelharen.

De voordelen van hydrocultuur

HOGERE LUCHTVOCHTIGHEID

Nauwkeurig zien wat de watervoorraad is dmv watermeter

Betere bestrijding ongedierte, via de sapstroom

Minder last van schimmelziektes

Vraag gratis advies of een vrijblijvende offerte aan.

Mattone Pot Anthique Gold

Onderhoud interieurbeplanting

Heeft u zelf groene vingers? Kies dan voor een beperkt onderhoud door ons. Prefereert u een volledige verzorging op basis van een helder jaarcontract? Dat is ook mogelijk, zo geniet u zorgeloos van uw gezonde en fraai gemodelleerde beplantingen.

 

  • Planten worden gereinigd, opgebonden en zo nodig gesnoeid incl. de benodigde materialen.
  • De waterstand wordt steekproefsgewijs gecontroleerd.
  • Ziekte of ongedierte wordt bestreden (evt. preventief).
  • Nieuwe meststof wordt toegevoegd eens per kwartaal.

 

Bent u geïnteresseerd om over het onderhoud van uw interieurbeplanting te praten, of wilt u huidige onderhoudsprijzen vergelijken? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op +31 (0) 653 63 52 95.

Contact opnemen

Particulier

Behalve kantoorplanten leveren wij ook aan particulieren. Conform uw smaak en de mogelijkheden die het interieur biedt, adviseren wij u graag. In overleg stellen we vast welke standplaats de planten met bijbehorende bak bij u thuis, met verschillende interieurelementen passen.

Zakelijk

Gezondheid en groen

Planten horen bij een verantwoord ingerichte werkomgeving. Droge kantoorlucht en de uitstoot van apparatuur zijn schadelijk voor de gezondheid. Planten werken luchtzuiverend en reduceert het ziekteverzuim. Vooral klachten als hoofdpijn, irritatie aan de luchtwegen, ogen en huid, droge keel, duizeligheid en vermoeidheid nemen af. Kortom: een kantoor of instelling is niet meer denkbaar zonder interieurbeplanting.

Contact opnemen
Cebu Vase Large
Vraag gratis advies of een vrijblijvende offerte aan.